Ethereum is een open-source, openbaar, op blockchain gebaseerd gedistribueerd computerplatform met slimme contractfunctionaliteit. Het biedt een gedecentraliseerde virtuele machine die applicaties kan uitvoeren die zijn gemaakt met de programmeertaal Solidity. Deze machine dient als runtime-omgeving voor deze programma’s.

Het doel van Ethereum is om mensen in staat te stellen er “slimme contracten” op te schrijven en deze automatisch te laten uitvoeren zonder enige mogelijkheid van downtime, censuur of inmenging van derden. Dit zijn slechts enkele redenen waarom Ethereum misschien beter is dan Bitcoin!

Wat is Ethereum en hoe werkt het?


Ethereum is een open-source, openbaar, op blockchain gebaseerd gedistribueerd computerplatform met slimme contractfunctionaliteit. Het biedt een gedecentraliseerde virtuele machine die applicaties kan uitvoeren die zijn gemaakt met de programmeertaal Solidity.

5 dingen die je moet weten over Ethereum

  1. Ethereum is een openbaar, op blockchain gebaseerd gedistribueerd computerplatform met slimme contractfunctionaliteit. Het biedt een gedecentraliseerde virtuele machine die applicaties kan uitvoeren die zijn gemaakt met de programmeertaal Solidity. Deze machine dient als runtime-omgeving voor deze programma’s.
  2. Het doel van Ethereum is om mensen in staat te stellen er “slimme contracten” op te schrijven en deze automatisch te laten uitvoeren zonder enige mogelijkheid van downtime, censuur of inmenging van derden. Dit zijn slechts enkele redenen waarom Ethereum misschien beter is dan Bitcoin!
  3. Ik heb onderzoek kunnen doen naar de manier waarop Ethereum werkt, en het is best ingewikkeld omdat deze informatie niet makkelijk te vinden was. Ik heb ook de geschiedenis ervan onderzocht en ontdekte dat veel mensen er op verschillende plaatsen over praten, maar het punt met Ethereum is dat ze het hebben over het potentieel en niet over wat het de laatste tijd heeft gedaan.
  4. De informatie die ik uit onderzoek heb kunnen achterhalen, is dat er bepaalde beperkingen van Ethereum zijn, zoals schaalbaarheid vanwege een groot aantal transacties die binnen een korte tijd kunnen plaatsvinden. Een ander deel van het onderzoek dat ik deed ging over de harde vorken die in Ethereum plaatsvonden.
  5. Ik heb ook geleerd dat de creatie van Ether (cryptocurrency) niet gerelateerd is aan het bedrijf – het wordt gebruikt als “brandstof” voor slimme contracten, zoals benzine voor auto’s. Het is een stimulans voor ontwikkelaars die aan het platform werken. Je kunt het zien als een vergoeding voor het gebruik van de bronnen van je computer.

Waarom is Ethereum beter dan Bitcoin?

Ethereum is beter omdat het voor meer toepassingen kan worden gebruikt, er zijn geen transactiekosten, het systeem is gedecentraliseerd, Ethereum heeft een grotere marktkapitalisatie en slimme contracten.

Ethereum kan voor meer toepassingen worden gebruikt, terwijl Bitcoin dat niet kan. Bitcoin wordt voornamelijk gebruikt als waardeopslag of om online dingen te kopen, terwijl Ethereum veel meer kan dan dat.

Het Ethereum-systeem is volledig gedecentraliseerd, terwijl Bitcoin afhankelijk is van miners die de macht hebben om transacties te beïnvloeden of zelfs terug te draaien door ze bijvoorbeeld uit het openbare register weg te laten.

De totale waarde van ether die momenteel in omloop is ($478 miljoen) is hoger dan de totale waarde van bitcoin in omloop ($261 miljoen). Dit geeft aan dat er meer mensen zijn die Ethereum maken

Wat zijn enkele beperkingen van Ethereum

  • Schaalbaarheid: Ethereum kan ongeveer 15 transacties per seconde verwerken, terwijl Bitcoin een aanzienlijk hoger aantal transacties per seconde kan verwerken – 7-10 volgens Blockchain.
  • Hard forks: in 2016 was er een hard fork in het Ethereum-protocol dat het in twee verschillende blockchains splitste, waarbij vanaf dat moment twee afzonderlijke valuta’s op dit platform gebaseerd waren op basis van uiteenlopende regels en principes. Deze fork was gebaseerd op het idee dat mensen het niet eens konden worden over het oplossen van een aantal problemen met Ethereum-code waardoor ze gesplitst werden.
  • Regulering: de markt voor cryptocurrency is in veel landen nog steeds niet gereguleerd en dit zorgt voor veel problemen voor mensen die Ether willen gebruiken als betaalmiddel/valuta.

Conclusie

Blockchain is een technologie die de laatste jaren aan populariteit wint vanwege het vermogen om de manier waarop we zaken doen te veranderen. Oorspronkelijk werd blockchain gebruikt als grootboek voor Bitcoin-transacties, maar tegenwoordig kan het op veel meer worden toegepast dan alleen cryptocurrency.

Hoe kan Blockchain mijn bedrijf ten goede komen?

Blockchain heeft veel potentiële voordelen voor bedrijven van elke omvang, waaronder snellere transacties, lagere kosten, minder risico op fraude, grotere transparantie over alle gegevens die op het netwerk worden opgeslagen of verzonden (wat het vertrouwen en de veiligheid kan verbeteren) en de mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens op te slaan. data tegen lagere kosten dan andere opslagdiensten.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *